FMC továbbképzés- Bach bélnozódák- 2013. november 9.

Tematika: Bach-bélnozódák

Előadó: Dr. Dérer Cecília

Edward Bach a diploma megszerzése után Londonban sebészként dolgozott, majd 1915 és 1919 között az egyetem kórházának bakteriológiai osztályán tevékenykedett és kutatta a bélben élő baktériumok és az egészségi állapot közötti összefüggéseket. Főleg olyan krónikus betegségekkel foglalkozott, amelyeket a hagyományos orvosi kezeléssel gyakran csak enyhíteni lehetett, gyógyításukra azonban nem volt lehetőség.

Kutatásai során megállapította, hogy azok a baktériumok, amelyek az egészséges emberi szervezetben is megtalálhatók, és amelyeknek nem tulajdonítanak nagy jelentőséget, azok a krónikusan betegségek kialakításában és fenntartásában nagy szerepet játszanak. A belekből kitenyésztett baktériumok alapján. Dr. Bach hét különböző vakcinát fejlesztett ki, és ezeket sikerrel alkalmazta az általa leírt hétféle típusú személyiségnél.

Később a homeopátia megismerésével a vakcinákat elkészítette homeopátiás eljárással is, amelyeket szájon át bevehető formában alkalmazott. Ezek később Bach-féle bélnozódák néven váltak ismertté.

A képzést olyan homeopátiával foglalkozó szakembereknek (orvosoknak, gyógyszerészeknek) ajánljuk, akik már elvégezték a klinikai alaptanfolyamot.