A homeopátia működik, tapasztalati medicina, nem kémiai, hanem fizikai törvényekkel lehet leírni, bizonyítani a hatását!

Újból a média hevesen foglalkozik a homeopátiával, a vitaindító most az MTA által kiadott állásfoglalás volt, mely szerint a homeopátiás gyógyszereket ugyanolyan tesztelés alá kellene venni, mint a “rendes” gyógyszereket. Erre az állásfoglalásra az OGYÉI főigazgatója, Pozsgay Csilla is reagált, eszerint, az uniós szabályozás miatt engedélyeztetik gyorsított törzskönyvezési eljárással a homeopátiás gyógyszereket. Mivel ártalmatlanok és nem mérgezőek, ezért állatkísérleteken és klinikai teszteléseken nem kell átesniük, csak a termék előállításának tisztaságát, minőségét kell igazolni, az előállítónak pedig gyógyszergyártási engedélyre van szüksége. Ugyanilyen szabályozás érvényes a sok-sok éves tapasztalatok miatt a gyógynövényekre is. Az OGYÉI folyamatosan monitorozza a szerek alkalmazási előírásait, s a főigazgatói közlemény azt is leszögezi, hogy a szerek esetleges betiltása még kevésbé ellenőrizhető helyzetet eredményezhetne, illetve a gyerekgyógyászatban megkerülhetetlen szerepe van a homeopátiának!
Kérjük szavazzatok a homeopátiás tapasztalataitok alapján a HVG által indított szavazáson! http://hvg.hu/itthon/20151113_homeopatia_gyogyszer_minosites_vita

A homeopátia biofizikai törvények alapján működik, így nem hasonlítható össze a “hagyományos” gyógyszerekkel, hiszen azok a biokémia törvényeivel írhatóak le.

Ha két CD lemezt kémiai vegyelemzés alá vetünk, akkor a két lemez teljesen egyforma molekuláris minőséget fog mutatni. Ha betesszük egy CD lejátszóba a lemezeket, a CD lejátszó a lemezen lévő frekvenciákat hallhatóvá teszi, s az egyik CD-ről Mozart zenét fogunk hallani, a másik CD-ről haevy metal zenét. A két zene nem ugyanaz, de csak fizikai paraméterekkel lehet leírni a különbséget, hiszen kémiailag ugyanaz a két lemez!

Ez a homeopátiás gyógyszerekre is igaz, nem lehet kimutatni a kémiai hatását a gyógyszereknek, mivel molekulárisan C9 potencia felett( Avogadro szám alapján kiszámolható)  egyetlen molekula sincs az oldatban, viszont spektrofotometriai eszközökkel bizonyítható, hogy mely őstinktúra hígítása van egy adott gyógyszerben.