1111111

A kötőhártya-gyulladás homeopátiás kezelése

…leggyakrabban vírusok, baktériumok okoznak, általában szennyezett kéz által terjednek, amikor piszkos kézzel nyúlunk a szemünkbe. Mit tehetünk ilyenkor?  Milyen homeopátiás készítményeket alkalmazhatunk a kötőhártya-gyulladás kezelésére?

Sokszor egy-egy betegség (főleg a felső légúti betegségek) részét képezik. Szemgyulladást eredményezhet még allergia, az allergiát okozó anyag állandó jelenléte miatt, illetve gyulladás léphet fel a szem tartós megerőltetése, kifáradása következtében is.

Az olyan kötőhártya-gyulladásban, amikor a szem fényérzékeny, illetve irritáló könnyezés, viszketés tapasztalható, a szem piros, duzzadt és a kötőhártya véreres, akkor az Euphrasia officinalis az alkalmazása javasolt. Az Euphrasia segít az allergiás szempanaszok enyhítésében, lelohasztja a szemduzzanatot, sőt a megereszkedett bőrt is erősíti.  Hatóanyaga a szemvidítófű nevű gyógynövény, aminek már a neve is biztosítja a tökéletes hatást.

Használható teaként fogyasztva, illetve szemlemosó is készíthető a gyógynövényből: szórjon 1 teáskanál gyógynövényt 2,5 dl vízbe, forralja fel, majd szűrje le a keveréket, és mossa ezzel a szemét. A szemvidítófű szemcsepp formában is kapható.

Mercurius Solubilis (aminek alapanyaga a Hahnemann által kidolgozott fekete higany-oxid feloldásával, vagy tiszta higanyból készülő 85 százalékos fémet tartalmazó szer) akkor alkalmazzunk, ha a szemváladék maró, színe zöldessárga, és a szemek reggelre összeragadnak.

Az Argentum nitricum (ezüstnitrát, népies nevén pokolkő) használandó sárgás, lágy szemváladékozáskor, a csecsemőknél gyakori könnycsatorna elzáródásakor, illetve ha a tünetek fényre, melegre rosszabbodnak.

Ha a szemváladék fehéressárga és nem maró, illetve ha meleg helyiségben rosszabbodik, friss levegőre pedig javul a gyulladás, akkor Pulsatilla szedése javallt. A Pulsatilla a kékes-lilás, harang alakú kökörcsin virágból készül.

A szemgyulladások ellen kiváló hatású az Oculoheel szemcsepp, mely 4 gyógynövényből áll:

·         szemvidítófű,

·         torma,

·         jaborandi cserje,

·         keskenylevelű kasvirág.

Már 6 éves kortól alkalmazható, kiválóan csillapítja a gyulladásos tüneteket, enyhíti a viszketést, a szúró, égő érzést, és a fényérzékenységet.

A gennyes szemgyulladásoknál ne felejtsük el kamillateával átmosni a szemeket, a szemzugtól kifelé terjedő mozdulattal a szemszélek felé. Fontos, hogy steril vattát használjunk. Ha valakinek érzékeny a szeme a kamillára – sok esetben egyszerűen a szemhéj szárazságát eredményezi -, akkor forrázott, lehűtött vizet is alkalmazhatunk.

Dr. Balogh Andrea

 

Endokrin erekciós diszfunkció esetén a hormonális háttér normalizálása szükséges. A betegnek tesztoszteronkészítményeket írnak fel lekarenjedna, ha primer hipogonadizmus alakult ki nála, ami a herék károsodásából adódik. Néha más endokrin betegségek következtében csökken a tesztoszteron szintje, mivel számos hormon szabályozza az androgének termelését. Ilyen esetben más szerek is alkalmazhatók.

Balesetek, sérülések homeopátiás kezelése

Ezzel egy időben a balesetek számának növekedése is megfigyelhető. Ilyenkor jó segítséget nyújtanak a homeopátiás készítmények, ezekkel karöltve hamarabb meggyógyulhatunk.

A balesetek, sérülések Jolly Joker szere az Arnica montana,melynek alapanyaga a gyönyörű, sárga virágú növény, a hegyi árnika. Főleg a hajszálerekre hat, csökkenti a vérzés mennyiségét, felgyorsítja a vérömleny felszívódását és fájdalomcsillapító hatású. Éppen ezért kiváló hatású zúzódás, rándulás, véraláfutás esetén, de a kerti munka, sportolás során fellépő izomláz kezelésében is remekül alkalmazható. Gél illetve krém formában is kapható, így a fájdalmas területet ezzel kezelhetjük. Nagyon fontos, hogy ne csak bekenjük a kezelendő felületet, hanem masszírozzuk is bele.

Zúzott sérülések esetén az Arnica mellé Hamamelist, más néven nagylevelű csodamogyorót alkalmazzunk, külsőleg pedig Calendulát (körömvirág) is használhatunk. Amennyiben a zúzódás során keletkezett vérömleny olyan nagy, hogy az Arnica nem elegendő, akkor a Ledum plasturet (molyűző) mindenképpen kezdjük el adni. Ezt tegyük abban az esetben is, ha a vérömleny a szem körül alakul ki.

Rándulás esetén a kezelést Rhus toxicodendronnal, melynek alapanyaga a mérges szömörce – vagy Ruta graveolenssel egészítsük ki. Ez utóbbi alapanyagát, a kerti rutát már az ókori Rómában is ismerték, fűszernövényként és szerencsehozóként tartották számon.

Ha már nagyobb a baj és csonttörés keletkezik, akkor az árnikát a China rubraval (vörös kínafa kérgével) kombináljuk. Ez utóbbi az első homeopátiás gyógyszer, amit Hahnemann (a homeopátia megalapítója) kísérletezett ki. A China rubra vérzést csökkentő hatásáról ismert. A törés gyógyulásában a Calcium phosphoricumnak fontos szerepe van, ez biztosítja az újonnan felépülő csontszövet ásványianyag-tartalmát. A töréskor fellépő csonthártyasérülés miatt a Symphytum officinale a (fekete nadálytő más néven forrasztófű) adása javasolt.

Ha nagyobb esés, baleset kapcsán agyrázkódás, idegi sérülés jön létre, akkor a Natrium sulphuricum és az Apis mellifica(méh testéből készül) együttes alkalmazása nyújt segítséget. Az ideg lefutása mentén jelentkező fájdalom esetén pedig a Hypericum perforatum a (Orbáncfű) adása javasolt.

A nagyobb sérülésektől szerencsére gyakrabban szerzünk kisebb horzsolásokat, sebeket.

A felszínes sebek, karcolások kezelésére a homeopátiás fertőtlenítőként és gyógyítóként ismert Calendula officinalis (kerti körömvirág) oldatát alkalmazhatjuk. Nagyon erős sebgyógyító hatással rendelkezik, ezért mély sebeknél ne használjuk, ugyanis ez tályogképződéshez vezethet (ilyenkor a bőr azelőtt záródik el, mielőtt a mélyebben fekvő szövetek teljesen regenerálódtak volna). Kerti munka közben szúrt, vágott sebeket gyakran szerzünk, ennek enyhítésére szarkalábat,  Staphysagriat alkalmazhatunk.

A Chamomilla nyugtató hatását bármely sérülés esetén bevethetjük.

Sérülések esetén az Aconitum napellus (siskavirág) adjuk, mert a baleset során fellépő ijedtséget, sokkot csillapítja.

Természetesen a homeopátiás készítmények nem helyettesítik az alapos orvosi vizsgálatot és az azzal együtt járó gyógykezelést!

Sikeres gyógyulást!

dr. Balogh Andrea

 

 

 

Homeopátiás képzés gyógyszerészeknek 2015.

A CEDH Hungária homeopátiás oktató szervezet 1 éves, klinikai szemléletű homeopátiás tanfolyamot indít  gyógyszerészeknek.

Miért hasznos ez?

  • A tanfolyam a mindennapi gyakorlatban jól használható tudást biztosít.
  • Sikeres vizsga esetén a hallgatók nemzetközi CEDH homeopátiás oklevelet kapnak.
  • A tanfolyam akkreditált.

Mennyibe kerül?

A tanfolyam díja : 101 600 Ft

Szemináriumi időpontok: (péntekenként: 10.00 -18.00-óráig, szombatonként: 9.00-16.00 óráig)

A tanfolyam időpontjai:

  • 2015. január 9-10.
  • 2015. február 6-7.
  • 2015. március 6-7.
  • 2015. április 17-18.
  • 2015. május 20. Időpontváltozás!

 

 

Vizsgaeredmények: Szeged – Orvos-gyógyszerész tanfolyam 2013/2014. évfolyam

Gratulálunk a sikeres vizsgához!

Vizsgaeredmények: Gyógyszerész tanfolyam 2013/2014. évfolyam

Gratulálunk a sikeres vizsgához!

fóbia,fül

Kedves Deliné! A fiatal ismerősének stresszoldásra adjon a Nux vomica 15 ch, Gelsemium 15 ch-ból napi 1×5 szemet, s a Sedatif Pc tbl-ból szedjen még napi 3×1-t.

Önnek a fül érzékenység ellen érdemes szednie a Ferrum phosphoricum 15ch. Arsenicum album 15 ch-ból heti 3×5 szemet (hé,sze,pé), illetve akut tünetek alatt ezekből a szerekből napi 2×5 szemet.

Javulást és jó egészséget kívánok,

Üdvözlettel:

Dr. Zarándi Ildikó

berberis adagolása derékfájdalomra

Kedves Tünde!

Igen, a Berberis nagyon jó választás, ha a tünetek nagymértékben hasonlítanak az Ön tüneteire, akkor szedje, nem probléma, ha Önnek jobb oldalon léptek fel a tünetei.

A szerek leírásánál az oldaliság statisztikai adat, azaz nem kell 100 %-osnak venni ezt a jellemzőt.

Javulást kívánok,

Üdvözlettel: Dr. Zarándi Ildikó

homeopátiás szerek együttes szed?se

Kedves Ildikó!

Többféle problémánál is lehet egyszerre szedni a golyócskákat, nem zavarják egymás hatását, s ott fejtik ki jó hatásukat, ahol a probléma van.

Üdvözlettel: Dr. Zarándi Ildikó

Nr.1. Calcium Fluoratum

A szükséges mennyiségű Calcium fluoratumot a táplálékból vesszük fel, például a hal, dió, mandula, szójabab, teljes kiőrlésű gabona, tea, vaj, saláta, szilva és a rebarbara tartalmazza. Ha ezek közül keveset fogyasztunk, vagy zavar támad az ásványi anyagok hasznosulásában, a Calcium fluoratum hiányállapotra jellemző jelek, arcdiagnosztikai tünetek alakulnak ki:

  • arc korai öregedése, ráncosodása
  • szem körüli kockaredők
  • belső szemzug vöröses feketés elszíneződése
  • az ajkak elszíneződése, berepedézése
  • áttetsző fogvégek
  • korpaképződés
  • bőrkeméyedések,  fokozott elszarusodás

A Calcium fluoratum a kötőszövetek rugalmasságát biztosítja, megtalálható a fogzománcban, a csontokban, a felhámsejtekben , az agyban, a vesékben, a szemekben az izomszövetekben, elsősorban ott, ahol a rugalmas rostok nagy mennyiségben fordulnak elő a szövetekben. A véráramlást könnyíti, és erősíti a kisebb erek falát, ezen kívül elősegíti az érfali lerakódások lebontását

Javasolt potencia:

D6: ha a cél a kalcium beépítése a csontokba, fogakba

D12: érproblémák, szépészeti indikációknál javasolt.

A SChüssler-sók kedvező áron megrendelheti itt!