1111111

Nem kell félni a fogorvostól

fogorvos_webCsökken a fájdalom, enyhül a vérzés

Sokan állítják, az összes doktor közül a fogorvosoktól félnek a legjobban. Hiszen már a csukott ajtón kihallatszódó fúró hangjától is visszariadnak, és akkor még a fájdalom…Könnyebb összeszedni a bátorságunkat, ha tudjuk, hogy több olyan homeopátiás szer létezik, amelyek enyhítik a fájdalmat, csökkentik szorongásainkat, s még fogainkat is védhetjük, gyulladt ínyünket kezelhetjük alkalmazásukkal!

Félévente fogorvos. Ez az orvosi javaslat. Valóban fontos, hiszen elsárgult fogainkkal mosolyogva szépségünkből is vesztünk, egy-egy gyulladt fog pedig még más betegségeket is kiválthat. Szánjuk rá magunkat: tetessük rendbe fogainkat, szedessük le fogköveinket! A téli időszakban talán könnyebb ez, s bátorságot meríthetünk abból, ha tudjuk, a homeopátia ebben is támogat minket.

Idegeseknek Chamomilla, lüktetésre Belladonna

Amennyiben mégsem jutunk el időben a fogorvoshoz, és megfájdul a fogunk, a kezelésig többféle homeopátiás gyógyszert alkalmazhatunk a fájdalom enyhítésére.

Ha hideg váltja ki az elviselhetetlen fájdalmat, amely miatt szorongunk, Aconitumot, a szúró, égő fájdalommal, rózsaszínű duzzanattal járó, hidegre enyhülő fogfájásnál Apist, lüktető fájdalommal járó piros duzzanat esetén Belladonnát, melegre javuló, egő fájdalomnál Arsenicum albumot javasolt szedni. Annak, aki rosszul tűri a beavatkozást, ideges, szeszélyes, Chamomilla ajánlott.

Túlérzékenyeknek Ignatia, gyökérkezeléshez Hypericum.

A fogászati beavatkozás előtt, ha félünk a fogorvostól, félelmünk csökkentésére több homeopátiás szert is igénybe vehetünk.

A Gelsemium az előre szorongó, remegő betegnek adandó a beavatkozás előtti napon és a kezelés napján.

Az Aconitum a rettegő, pánikra hajlamosaknak hatásos.

Az Argenitum nitricum a siető, nyugtalan, izgalmában hasmenéses, az Ignatia a túlérzékeny, sírásból nevetésbe váltó, fecsegő páciens számára javasolt.

A vérzést csökkenti az Arnica és a Phosphorus.

A beavatkozás utáni fájdalomra Arnica és az idegi fájdalmak (például gyökérkezelés) csillapítására Hypericum adható.

A gennyes gyulladásokra Hepar sulfur és Pyrogenium javasolt.

Ínygyulladásnál Belladonna választandó, ha az íny lüktetően fáj, gyulladt, piros, a Mercurius solubilis pedig gyógyír a gyulladt, vérzékeny ínyre, melyet nyáladzás, bűzös szájszag kísér.

Dr. Buki Mária

belgyógyász, háziorvos, homeopátiás orvos

Megelőzhető az ínygyulladás!Az ínygyulladásokat megelőzhetjük rendszeres fogmosással, amelyhez kiválóak a Homeodent fogkrémek, ugyanis fluort és az ínygyulladást csökkentő homeopátiás szereket tartalmaznak. Mivel mentolmentesek, bátran használhatók homeopátiás kezelés mellett is.

V. Magyar Homeopátia Kongresszus DVD I.

1. Autoimmun, daganatos betegségek kezelése, női hormonproblémák megol,dása homeopátiával
1/1.Cvetkov Márta.:Lichen planus kezelése hp-val
1/2. Dérer Cecília: Hp-s kezelések eredményei autoimmun betegségekben
1/3. Zarándi Ildikó: Addison-kór, myasthenia gravis hp-s kezelése
1/4. Halmos Mária: Heatitis C-vel ferzőzött beteg kezelése hp-val
1/5. Jónás Eszter: Szervspecifikus kezelés- a daganatos betegek hp-s kezelsének egyik alappillére
1/6. Buki Mária: Komplex hormonzavar kezelése -eredmény egészséges gyermek
1/7. Zarándi ildikó: női bajok – gyógyulás hp-val

V. Magyar Homeopátia Kongresszus DVD II.

2. Gyermekgyógyászati betegségek kezelése hp-val
2/1. Orosz  Ágnes: segítség a segítőknek
2/2. Földi Ágnes  A hivatalos és a hp-s orvoslás együttes megoldása
2/3. Németh Zsuzsanna: Alvászavarok hp-s megközelítése kicsiknél
2/4. Németh Zsuzsanna:Húgyúti infekciók hp-s kezelése gyermekeknél
2/5. Cvetkov Márta: Serdülőkori vérzészavarok kezelése hp-val
2/6. Zarándi Ildikó: Asperger syndroma hp-s kezelése
2/7. Buki Mária Tourette syndromás beteg kezelése hp-val

V. Magyar Homeopátia Kongresszus DVD III.

3. Neuralgiák, izületi panaszok  kezelése, pszichoterápia, orvos jog, fogászat, , bélnozódák, állatgyógyászat a homeopátiában
3/1. Buki Mária: Neuralgiák, neuropathiák hp-s kezelési lehetőségei
3/2. Mátray Árpád: Sürgősségi betegellátás hp-val az állatgyógyászatban
3/3.Simon Fiala Ágnes: Pszicoterpiás szemléletmód a hp-ban
3/4. Takács Györgyi: A phosphorus az állatorvoslásban
3/5. Papp Huba: Hp-s pervenciós lehetőségek a foghászatban
3/6. Rauth Johanna: Krónikus izületi panaszok kezelése hp-val
3/7.Cs. Szabó Zsuzsanna: Bélnozódák alkalmazása a hp-s gyakrolatban

Babát szeretnénk!

terhesseg_1Szabályozható a női ciklus, erősíthetőek a hímivarsejtek

Húsz éve még igencsak furcsállták az  emberek a harminc feletti kismamát. Manapság ez természetes. Ám egyáltalán nem biztos, hogy mindig minden elsőre “összejön”. Sokszor szervi ok nélkül sem fogan meg a nő, s a kesergés, a feszültség akár még a párkapcsolat rovására is mehet. Rengeteg az állítólag segítő módszer, de kérdés, melyikkel lesz eredmény.

Egy nő – azt szokták mondani- két dologért tenne meg bármit: egyrész azért, hogy legyen gyereke, másrészt azért, hogy ne legyen gyereke.

A beültetés nem mindig hoz eredményt

Mostanában kitolódott az életkor, amikor a családok gyermeket vállalnak. A munkába állás, a karrierépítés, az életkörülmények stabilizálása kerül előtérbe az iskolák befejezése után, és ha ezek a célok már reálisak, s több közülük megvalósult, akkor “jöhet a baba”. Gyermekvállaláshoz persze egészséges szervezetre is szükség van. Napjainkban egyre gyakrabban tapasztaljuk, hogy bár egészséges a leendő szülőpár, mind a nő, mind a férfi, az asszony mégsem esik pár hónap alatt teherbe. Ilyenkor érdemes szakemberhez fordulniuk, s kivizsgálások sora következik. Ezek a vizsgálatok nagyon fontosak, hiszen lappangó, kevés tünetet adó problémákra derülhet fény, és kezelésük megoldást hozhat a babaváráshoz is. Sokszor viszont nem találnak szervi eltéréseket, nem áll fenn hormonális probléma sem, mégis halad az idő, s nem jelentkezik a gólya. A hagyományos gyógyászat ekkor külső segítséget tud adni, s inszeminációk (mesterséges megtermékenyítések), lombikprogramok követhetik egymást.

Feloldható a lelki és a testi gátlás

Külső beavatkozás nélkül vagy akár amellett is igen hatékony segítséget adhat  a homeopátiás kezelés, amely a szervezet működését harmonizálja, és a nőknél stimulálja a peteérés és megtermékenyülés folyamatát. Férfiaknál is lehet hatni a lassúbb vagy kevesebb számú hímivarsejt-termelődés stimulálására.

Nagyon fontos az  egyén alkati szerének a meghatározása, majd szedése, mert az testi-lelki szinten egyensúlyt teremt. Amikor a homeopátiás orvos kikérdezi a gyermekre vágyó nőt, gyakran kiderül, hogy  testi funkciók megfelelően működnek ugyan, szervileg egészséges az illető, ám a háttárben érzelmi problémák rejlenek. Ez is oka annak, hogy sok idő telik el, míg megérkezik a várva várt kisbaba. Ilyen esetekben a megfelelően kiválasztott homeopátiás szer segít feldolgozni az érzelmi problémát, hozzájárul a belső feszültségek, görcsök, félelmek, szorongások megszüntetéséhez. Emellett vannak konkrét tüneti szerek, melyek kifejezetten a női hormonális ciklust tudják stabilizálni, mind az ösztrogén-, mind a sárgattestfázisban.

Akinek összejött!

Négy év próbálkozás, három hónap alatt sikertörténet

Egy esetet szeretnék elmesélni, ami példázza az eddigieket.

32 éves hölyg jelentkezett a homeopátiás rendelésen. 5 éve férjnél van, s boldog házasságban él. 4 éve már, hogy gyermeket szeretnének, de próbálkozásaik sikertelenek. Jártak már kivizsgáláson, ahol minden leletük negítív volt. 3 alkalommal inszemináció is történt, sajnos eredménytelenül, s túl vannak már egy lombikprogramon is, amely szintén nem hozta meg az eredményt. Úgy gondolták, hogy a következő lombikprogram előtt megpróbálnak természetesebb módszereket is.

Kikérdezéskor többek között elmesélte, hogy egyetemista korában optimista beállítottságú, cserfes, könnyen barátkozó típus volt, de a házassága első évében édesanyja hosszas betegség után meghalt. Utolsó hónapjaiban sokat ápolta, s nehezen dolgozza fel az elevsztését. Azóta csöndesebbé vált, sokszor eszébe jutnak az utolsó hetek, s a kollégaái is észrevették, hogy otthon ülővé vált, nehezen mozdul ki, nem jár már társasági összejövetelekre.

Sokat gondolkodik a babavárás nehézségeiről is, nem érti, miért nem sikerül neki, környezetében, barátnőinél már több kisbaba született, s vágyakozva babázik velük. Mostanában szinte minden gondolata e körül forog.

A nő hormonális ciklusa rendben van, ám észrevette, hogy időnént 4-5 napos menses helyett csak 2-3 napig tart a menstruáció. Étkezésében is változott az ízlése, a sós ételeket kívánja. Fázósabb lett, sokat alszik, időnként fáj a feje,  ami régebben nem volt jellemző. Mindezek alapján a Natrium chloratum alkati szert kapta, s emellé a gyász fedolgozását segítő Ignatia amara golyócskát. A peteérés minőségi serkentésére javasoltam a Folliculinum szedését, a ciklus második felének minőségi javítására pedig a Luteinum golyócskát. A következő hónapban szabályos időre megjött a mensese, 5 napig tartott. Hangulata vidámabb lett, s szabad idejében több társasági programra is elment a férjével. A kezelés második hónapjának végén késett a menstruációja, s elvégezte a terhességi tesztet: legnagyobb örömére pozitív lett!

Azóta egészséges várandósság és szülés után, jelenleg öt hónapos a kisbabája. Sok hasonló kortársának pedig javasolja, hogy érdemes a homeopátiás kezelést is kipróbálni.

 

Dr. Zarándi Ildikó

Belgyógyász, homeopátiás orvos