Homeopátiás úti patika kisgyermekeseknek

Láz, lázas állapot esetére a hagyományos lázcsillapító mellé ajánlott az ACONITUM – ha hirtelen magas láz lép fel, borzongás kíséri, a kicsi bőre száraz – és a BELLADONNA – ha a láz mellett arca kipirult, izzadt és változó mértékben fogyaszt folyadékot.

Vírusfertőzések kezdetén nagy segítség az Engystol, melyben a Vincetoxicum és a Sulfur monokomponensű hatóanyagok egymás gyógyszerképét erősítve fejtenek ki összetett hatást a vírusfertőzés kezdeti tüneteinek csökkentésre. Már három éves kortól adható, szokásos adagja 3-5 éves korban napi 1×1 tabletta.

Lázzal vagy láz nélkül fellépő nyugtalanság, kisebb fertőzések, fogzás előfordulása esetén használható a VIBURCOL kúp, mely már egynapos kortól alkalmazható, és megoldást jelent a fenti problémák kezelésében.

Hányás, hasmenés a kisebbeknél hamar folyadékhiány kialakulásához vezethet, ennek elkerülésére érdemes ARSENICUM ALBUM-ot magunkkal vinni, mely a hasi fájdalommal járó fertőzéses gyomor és bélhurut szere, illetve IPECACUANHA-t , mely hányás után sem múló hányinger esetén segít.

Sérülések, horzsolások a csetlő-botló kicsiknél gyakran előfordulnak, nem hiányozhat ezért az úti csomagból a TRAUMEEL kenőcs és tabletta, mely 14 féle alkotóeleme révén hamar enyhülést hoz. Az ARNICA vérzés- és fájdalomcsillapító hatású, a BRYONIA ízületi fájdalom és duzzanat, a RUTA GRAVEOLENS inak, ízületi szalagok sérülések kezelésére ajánlott.

Gyermekeknél nyáron gyakoriak a bőrpanaszok – allergiás kiütés, csalánkiütés, napégés, rovarcsípés. Ha a bőr rózsaszín, piros, ödémás, a fájdalom és duzzanat hidegre javul, APIS a választandó szer.

Gondoljunk szemgyulladás lehetőségére is, EUPHRASIA és PULSATILLA adható, előbbi égő, szúró szemfájdalom, bő könnyezés, utóbbi sárgás, tapadó váladék esetén. Már 6 éves kortól alkalmazhatunk komplex készítményt, az OCULOHEEL szemcseppet is.

BORAX adható szájfertőzés, afta kialakulása esetén, amikor a szájnyálkahártya fájdalmas, az íny gyulladt és a gyermek étvágytalan.

Torokfájás, gyulladás kezelésére általános kombináció a BELLADONNA és a MERCURIUS SOLUBILIS :lüktető fájdalom, gyulladt, vörös torok, fájó, duzzadt mandulák és nyirokcsomók jellemzik, fokozott nyálelválasztás, nyálcsorgás, lepedékes nyelv kíséretében. Ha az egyik, vagy mindkét mandulán sárgás tüszők jelennek meg, a HEPAR SULFURIS C15 a választható szer. Ha az erős, égő fájdalom, gombócérzet mellett semmi nem látható, illetve a nyelv és a mandulák fehér lepedékkel borítottak, kifejezett a nyeléskor fülbe sugárzó fájdalom a PHYTOLACCA enyhíthet a panaszokon.

Köhögés kezelésére az ACONIT, BRYONIA, KALIUM BICHROMICUM is választható.

Érdemes felkészülten útnak indulni, hogy a várva várt nyaralás valóban felhőtlen kikapcsolódás legyen a család minden tagja számára.

Dr. Kiss Anikó