Orvosok, gyógyszerészek, szakemberek

Töredezett diós tojáshab a tetején, alatta egy pikáns lekvár, és a vajas  teljes kiőrlésű liszt, mintha megint egy diós réteg következne. Mindez az egyik legegyszerűbben elkészíthető sütemények közé tartozó londoni diós szelet. Akár mérleg nélkül is megtanulható a receptje, a hozzávalók szinte mindig megtalálhatóak a kamrában, és ha minden cukrot beleteszünk annyira édes, hogy nem lehet csak úgy felfalni az egész  tepsi süteményt. Tehát gazdaságos!!! – Különösen kevesebb cukorral. A teljes kiőrlésű liszt csak hasznára válik. Mint minden diós sütemény esetében. Megsüthető vegyesen fele fehér lisztből, fele teljes kiőrlésű lisztből is.

Még kitérnék  a lekvárra. Számomra a sárgabarack lekvár az etalon, de el tudom képzelni szilva lekvárral, sőt legközelebb eperlekvárral fogom elkészíteni. Egy-egy gyümölcsféléből különböző receptek szerint szoktam lekvárt főzni, a süteményekhez valót általában tovább főzöm, átpasszírozom, vagy pürésítem, hogy simább legyen, és több cukrot adok hozzá.

Hozzávalók:

250 g teljes kiőrlésű búza liszt kétszer átszitálva

1 teáskanál bio sütőpor

1 bio, vagy kezeletlen  citrom héja

150 g vaj

50 g finom nádcukor

4 tojás sárgája

4 tojás fehérje

100-200 g nádcukor

200 g darált dió

1 kis üveg sárgabaracklekvár

Eredeti cikk: http://valodisafrany.blog.hu/2013/10/07/londoni_dios_szelet_teljes_kiorlesu_lisztbol#ixzz2h921iuhv