Biztonságosak a homeopátiás gyógyszerek!

homeopatia 2szorongas-aggodalom-3nadragulya1

A homeopátia biztonságos terápia!

Magyarországra is eljutott a hír, hogy az amerikai FDA megtámadta a Hyland cég által forgalmazott homeopátiás fogzási tablettákat. Azzal vádolja őket, hogy idegrendszeri zavarokat okozhatnak, sőt, akár halált is.

http://index.hu/…/10_gyerek_halhatott_meg_homeopatias_szer…/

– A termék összetevői: Calcarea Phosphorica (Calcium Phosphate) 3D, Chamomilla (Chamomile) 3D, Coffea Cruda (Coffee) 3D, Belladonna 3D (Alkaloids 0.0003%)  Az említett termék egy miligrammnak a két trilliomod részében (0.0000000000002 mg) tartalmaz Belladonnát.

– A Belladonna enyhe mellékhatása lehet a szájszárazság, de egy kisgyermeknek több száz tablettát kellene egyszerre elfogyasztania ahhoz, hogy ez átmenetileg panaszokat okozzon. Ezek az enyhe tünetek ráadásul a túladagolás lezajlása után teljesen abbamaradnak.

– A tabletták gyártási folyamata a többi  gyógyszerhez hasonlóan FDA által szigorúan szabályozott és az FDA által ellenőrzött. Az FDA bejelentése támogatására nem mutat fel semmilyen tudományos vizsgálatot.

A mérgező növény mérgezési tüneteit pont a homeopátiás hígítással lehet kivédeni, megszüntetni!

Hogyan történhetett ilyen kijelentés a tudomány égisze alatt…??? Egyetértünk a CHE véleményével!

Egyetértünk az MHOE közleményével:

Minden gyógyszer, így a homeopátiás gyógyszerek tekintetében is elmondható, hogy engedélyezésük alapvető feltétele a minőség és a biztonságosság.

A homeopatikumok előállításához gyógyszergyártási engedély szükséges és a gyártás az európai gyógyszerkönyv alapján történik. Ebben pontosan leírják az előállítás lépéseit. A gyártás folyamata, a termékek tisztasága, minősége folyamatosan ellenőrzött. Ezek a szigorú előírások, szabályok garantálják azt, hogy a patikákban kapható gyógyszerek, közöttük a homeopatikumok is a legmagasabb minőségűek és biztonságosak.

Hazánkban német, osztrák, francia gyártók homeopátiás készítményei vásárolhatók meg, melyeket az Országos Gyógyszerészeti Intézet vagy az Európai Gyógyszerhatóság enged.


Részlet a Wikipédiából:

A maszlagos nadragulya vagy nadragulya (Atropa belladonna) hazánkban leginkább a bükkös vágásterületeken jelenik meg, cserje nagyságú, de lágyszárú évelő.

A tropán-vázas alkaloidokat (atropint, L-hioszciamint és belladonint) legnagyobb mennyiségben a bogyó tartalmazza és ezért súlyosan mérgező. A levél virágzás idején, napos, nyári időben, a gyökér 2-3 éves korában, ősszel vagy tavasszal tartalmazza a legtöbb hatóanyagot.

Atropin tartalma miatt a növény kivonata pupillatágító hatású, ezért a középkorban – főleg az olasz  nők előszeretettel alkalmazták „szépítőszerként” a növény forrázatát szemcseppként alkalmazva.

A szemészetben ma is alkalmaznak atropin tartalmú szemcseppeket pupillatágításra bizonyos vizsgálatokhoz.

Homeopátiás felhasználása: A Belladonna növényből készített homeopátiás szer gyakran használatos lázcsillapító gyanánt.