1111111

reflux

Kedves Orsi!

A szájpenész miatt fájhat a szájnyálkahártyája, s ezért léphet fel ez a furcsa evés. Adjon a Borax 9ch, Lacehsis c15, mercurius solubilis 15 ch golyócskákból napi 2-3×5 szemeket, kis vízben feloldva, etetés előtt beadva a szájába.

Az ecsetelés is mehet természetesen, míg meg nem gyógyul.

Mihamarabbi javulást kívánok,

Üdvözlettel:

Dr. Zarándi Ildikó

Várandóssággal kapcsolatos kérdés

Kedves Judit! Ez örömhír mindig, gratulálok a kismamasághoz! Ha spontán, hamar fogant meg a kisbaba, akkor nem szükséges szednie homeopátiát, a biztonság kedvéért azonban lehet heti 1×5 szemet bevennie a Luteinum 5ch és a Sepia 15 ch-ból a várandósság 10. hetéig, hogy a beágyazódás, méhlepény kialakulás folyamata teljesen rendben menjen. A Monilia albicansból akkor érdemes bevenni, ha a terhesség előtt esetleg volt hajlama gombás nőgyógyászati fertőzésre, akkor a 30 ch-ból heti 1×10 szem javasolt. Ha nincs ilyen problémára hajlama, akkor nem kell ezt szednie.

Nagyon jó egészséget kívánok,

Üdvözlettel: Dr.Zarándi Ildikó

 

Mi a potenciasor jelentősége?

…a magas hígítások alkalmazásánál már érdemes homeopata orvos segítségét kérni, hiszen a szer felírásához a tünetek pontos egyezése szükséges a gyógyszerképpel.

A C (százszoros, centezimális) potenciasorban minden egyes hígítási lépésben a szert 100-szorosára hígítják és minden egyes hígítás után 10-szer történik az ütve-rázás.
A D (tízszeres, decimális) potenciasorban minden egyes lépésben 10-szeresére hígítják és minden egyes hígítás után 10-szer történik az ütve-rázás. A gyógyszernév után lévő betű (C, D) a hígítások mértékét, az arab szám pedig a hígítási lépések számát jelzi.

Alacsony potenciák: D4, D6, C5.

Közepes potencia: C9, C12, D12, C15, D30

Magas potenciák: : C30 , C200

 

 

 

Tejcukor-érzékeny vagyok, szedhetem?

…. ezek közül a Peithner KG által forgalmazott DHU termékcsalád ún.monokomponensű golyócskái szacharóz vivőanyaggal készülnek, így laktózt nem tartalmaznak.

Hogyan adagoljuk a homeopátiás szereket?

A homeopátiás szerek adagolásánál figyelembe kell venni a tünetek erősségét. A betegség kezdeti szakaszában gyakrabban, akár óránként is adagolhatjuk, azonban a tünetek javulásának megfelelően az adagolást csökkenteni kell.

Hogyan tárolja a homeopátáis szereket?

A homeopátiás szereket az elektromágneses és a mikrohullámú sugárzást kibocsátó eszközöktől (computer, TV, mikrohullámú sütő, mobil eszközök) legalább 1,5-2 méter távol tárolhatjuk.

Mik a homeopátiás szerbevételi szabályok?

……….A szer bevétele előtt és után fél órával nem tanácsos enni és inni, valamint kerülni kell a kávét, a mentolos, az aromás és bármilyen illóolajat tartalmazó anyagok használatát.

Hányféle homeopátiás gyógyszer létezik?

….napjaiknban már 5000 homeopátiás gyógyszerképet ismerünk.

Mióta ismert a homeopátiás gyógymód?

…….ezért ezt az évet tekintjük a homeopátia születési évének. Életét a homeopátia kutatásának szentelte, kidolgozta a potenciálás és a gyógyszervizsgálat részleteit. Csaknem 120 gyógyszer homeopátiás gyógyszerképét írta le.

Kit tekintünk a homeopátia atyjának?

Hahnemann első tudatos kísérlete során megfigyelte, hogy a kínafakéreg kivonata kis adagban gyógyítja a maláriát, nagy adagban azonban egészséges emberben maláráihoz hasonló tüneteket vált ki. Felfedezése újabb gyógyszer kísérletek sorozatát indította el. Bizonyítékait 1796-ra gyűjtötte össze és megalkotta az ún. Hasonlósági szabályt, mely napjainkban is a homeopátia legfőbb elve maradt.