Homeopátia a gyakorlatban

A kezdetekben sok esetben észleltem az emberek kételkedését és negatív érzéseit a homeopátiával szemben, de ahogy telt az idő, gyarapodott a tapasztalatom és nőtt a kezelt betegek száma, egyre szembetűnőbbé vált a sok sikeres eset és gyógyulás.

A legnagyobb örömet és elégedettséget akkor érzem, mikor krónikus panasszal, vagy hagyományos úton nem igazán kezelhető tünetekkel keresnek meg, és itt érünk el pozitív változást. Az is jó jel, ha hónapokig nem jelentkezik valaki, majd egyszer betoppan egy más ok miatt, és mellékesen megjegyzi, hogy a régi panasza megszűnt.

Életem első találkozása a homeopátiával kisfiam kapcsán történt.  Akkoriban komoly asztmás panaszai voltak, gyakorlatilag minden kis nátha, vagy felső légúti fertőzés befulladáshoz vezetett. Hiába a pulmonológiai gondozás, a sprayk használata, kúpok, inhalálás, vitaminok, hagyományos immunerősítők, két és fél éves korától, kb. egy éven át havi 1-2-szer befulladt. Ez száraz ingerköhögéssel kezdődött, s legalább egy-másfél napig tartott, miközben enni sem tudott, csak kevés folyadékot inni. Sokszor hányt és nem egyszer az éjszakát is ülve töltöttük.

Kolléganőm és háziorvosunk ekkor tanulta a homeopátiát, ezért a legközelebbi induló köhögéssorozatnál azonnal felhívtam, és segítségével elkezdtük az alkati kezelést.  Telefonban hallgatta meg a kisfiam köhögését, és egy fél óra múlva már hoztam is a szereket (DROSERA és IPECA), melyeket félóránként adtam be. A harmadik adag után mintha elvágták volna: a köhögés abbamaradt, s 6-8 órán keresztül a gyermekem egyet sem köhögött.  Ez csodának számított, hiszen addig az 5-10 másodpercenként jelentkező köhögés több mint egy napig tartott.

 A köhögése hamarabb véget ért, a fulladásos periódusok száma harmadára csökkent, immunrendszere fokozatosam megerősödött. Egy év elteltével már csak évi 2-3 befulladás jelentkezett. Ekkor döntöttem úgy, hogy ezt megtanulom, és többé nem volt kérdés számomra, a hatékonysága.

Engem meggyőzött…

Már a homeopátiás képzés ideje alatt történt, hogy az uszodába sietve, késésben voltam. Nagy igyekezetemben a folyosóra bekanyarodva, félig futva magasított sarkú bokacsizmában sikerült megbotlanom, és a bokám kibicsaklott. Éles nyilalló fájdalmat éreztem, de muszáj volt a kisfiamat elhozni és hazavinni. Otthon egyre fokozódott a fájdalom, s mire túl voltunk a vacsorán és gyermekek lefektetésén, gyakorlatilag nem tudtam ráállni, bokám beduzzadt, lüktetett.

Előkerült a fásli, hideg vizes borogatás, fájdalomcsillapító krém, de a hálószobához vezető pár lépcsőt már csak négykézláb tudtam megtenni. APIS, ARNICA és BRYONIA volt otthon, melyekből 15-20 percenként vettem be. Reggel felkeléskor óvatosan felültem és percekig nem mertem letenni a bokám a földre. Aztán nagyon finoman lehelyeztem a szőnyegre és óvatosan kezdtem ránehezedni.

Nem fájt! Ekkor kapaszkodva felálltam és állva sem éreztem fájdalmat. Sikerült kimenni a fürdőszobába sántikálás nélkül, majd le a lépcsőn. A fájdalom megszűnt, a bokám terhelhető lett.  Aznap a munkahelyemen gond nélkül végeztem a dolgom, és minden panaszom megszűnt.

Jelenleg többek között, egy rokonom 21 éve fennálló lábszárfekélyét kezelem, lábfejtől térd alatti területig ér, az orvosok tehetetlenek. Három és fél hónapi alkalmazás után 3 cm-nyi területen ép bőr képződött.

Dr. Kiss Anikó

Ha Ön és családja olyan gyógymódot keres, melynek alkalmazásával csak ritkán lehet mellékhatások megjelenésére számítani, szívből ajánljuk a homeopátiát!