Álláskeresés, pályakezdés

interjuA homeopátia segít, hogy épp Önt válasszák

Gondolta volna, hogy életét meghatározó időszakokban is segíthet a homeopátia? Például, amikor új állást keres, vagy diplomaszerzés után nekiindul, hogy felvegyék élete első munkahelyére. Kövesse tanácsainkat, hogy legyen ön, a kiválasztott, a legalkalmasabb a meghirdetett pozícióra!

Felvételiztetője- legyen akár a leendő főnöke, akár a cég HR-szakembere- az első benyomásai alapján választ a rengeteg hasonló képzettségű, képességű jelölt közül, ezért nagyon fontos, hogy rövid idő alatt megmutassa a legjobb oldalát. Hogy sikeresen pályázhasson, vegye igénybe a szelíd gyógymód segítségét!

Ha kevés az önbizalma

Hiába a megfelelő végzettség, tapasztalat, ha gondot okoz az önbizalomhiány. Már a felkészülés során igyekezzen ezt leküzdeni! A kis golyócskák támogatják ebben.

Silicea alkalmas annak, aki félénl, visszahúzódó, fél a kudarctól, nehezen dönt, pedig jó képességű, lelkiismeretes ember.

Lycopodium választható kisebbrendűség-érzés esetén, ha előre fél valaki a kudarctól, és ezt arroganciával leplezi, eltúlozza az igazságot.

Anarcadium orientale a legjobb szer annak, akinek a megmérettetések előtti szorongása evésre javul, és hajlamos önmaga becsmérlésére.

Arsenicum album segíthet, ha valaki mindentől fél, szorong, és ez az állapot nagyon legyengíti.

 

Ha pontosabb szeretne lenni

Sulfur segít pontosnak, összeszedettnek lenni, ha gyakran elkésik, szétszórt, nem tud eléggé koncentrálni.

 

Ha lámpaláza van

Argentum nitricum a megfelelő, ha sietőssé, kapkodóssá válik a készülődés közben, és az izgalomtól hasmenése lesz. Az ilyen ember a felvételin hadar, krákog. A kapkodós, önbizalom-hiányos álláskeresőknek is adható.

Gelsemium segíthet, ha várakozás közben szinte lebénul, tompává válik. Remeg, gyakran kell pisilnie. Akár fejfájás is jelentkezhet.

Ignatia a megoldás, ha a gyomra már előre görcsbe rándul, úgy érzi, gombóc van a torkában, és jóformán meg se tud szólalni. A felvételi beszélgetés közben gyakran sóhajtozik.

 

Ha el akarja kerülni a zavarodottságot mutató, ideges mozdulatokat

Kalium bromatum jót tesz annak, aki állandóan babrál a kezével.

Zincum metallicum adandó, ha nyugtalan, és emiatt szinte folyamatosan rázza a lábát.

 

Dr. Földi Ágnes

gyermekgyógyász, homeopátiás orvos

Extra segítség az alkati szerÉrdemes homeopátiás orvoshoz fordulni, mert az alkati szer szedése nemcsak betegségek megelőzése és gyógyítása során alkalmas a szervezet saját erőinek megerősítésére, hanem lelki, szellemi energiáinkon is nagyon sokat javíthat. Alkalmassá teszi az álláskeresőt, hogy idegenek előtti megmérettetésekor is a legjobb oldalát tudja mutatni.

+7 tipp

1/ Készüljön fel, legyen pihent! Legjobb, ha előző este időben lefekszik, és elalvás előtt átgondolja a találkozást.

2/ Megjelenése legyen ápolt, jól öltözött, igyekezzen összeszedettnek, nyitottnak, határozottnak látszani, mutasson érdeklődést!

3/ Fogjon kezet határozottan, szemkontaktust tartva!

4/ Mosolyogjon! Ez javítja a megítéléét, ráadásul oldja feszültségét.

5/ Beszéljen mindig jól érthetően, röviden, tömören fogalmazzon, hangsúlyozza előnyös képességeit, tapasztalatait!

6/ Ne babráljon a kezével beszéd közben!

7/ Ne ijedjen meg, ha ugyan a végzettségének megfelelő, de olyan feladatot kérnek öntől, amelyben még nincs tapasztalata! Ne mondja: “nem tudom, meg tudom-e ezt majd csinálni”! Helyette válaszolja azt, hogy szívesen tanul új dolgokat, örömmel vállal új feladatokat.